Bart Bamps, nieuw politiek talent voor ZVP

Bart Bamps, nieuw politiek talent voor ZVP

2 maart 2018 0 Door Ward Lenaerts

Bart BampsBart Bamps (42 jaar) is gehuwd met Ellen Coenen en papa van Kobe en Janne. Bart is opgegroeid in Wiemesmeer en woont nu in Gewaai. Het Zutendaals bloed stroomt duidelijk door zijn aders.

Bart is master in de biotechnologie. Momenteel is hij leraar natuurwetenschappen in het IKSO te Hoeselt. Voor hij koos voor het onderwijs heeft hij enkele jaren bij KBC gewerkt. Bart heeft daar alle aspecten van het bankwezen leren kennen en als leidinggevende leren functioneren.

In zijn vrije tijd houdt Bart zich fit door te joggen in het nationaal park Hoge Kempen. Zaalvoetbal in de sporthal de Blookberg is een andere sportieve uitlaatklep voor hem.

Vrijwilligerswerk is Bart op zijn lijf geschreven. Van de handen uit de mouwen te steken is hij niet schuw. Hij heeft zich als terreinmedewerker ingezet bij de natuurvereniging Orchis en als medewerker bij het natuurhulpcentrum te Opglabbeek. Sinds kort gaat hij mee als kookouder met de KSA. Doordat zijn kinderen actief zijn in het lokale verenigingsleven zie je hem op meerdere plaatsen verschijnen. Zijn gezin komt immers op de eerste plaats!

In het verleden heeft Bart het diploma natuurgids behaald. In de natuur vindt hij al van kinds af aan rust en ontspanning. De veldparelmoervlinder, de adoptiesoort van Zutendaal, is ooit nog door hem ontdekt.

“De kans die ik nu krijg om actief mee te werken aan het beleid van Zutendaal grijp ik met beide handen. ZVP geeft me die kans. Ik wil mijn ervaring en kennis inzetten. Inzet en optimisme, daar ga ik voor! Ik wil dat ook mijn kinderen en die van anderen kunnen opgroeien in een aangename, groene, veilige omgeving. Met deze sterke ploeg gaan we verder op het ingeslagen pad van vernieuwing. Met jullie steun lukt dat!”