Groen kandidaat Sven Vanhengel op de ZVP- lijst

Groen kandidaat Sven Vanhengel op de ZVP- lijst

5 mei 2018 0 Door Ward Lenaerts

Sven VanhengelSven Vanhengel (29) is de zoon van Frank Vanhengel en Inge Westhovens, kleinzoon van Herman “Mon” Vanhengel en Gertruda Bijnens. Hij behaalde zijn eerste master aan de Koninklijke Militaire School (KMS) te Brussel en studeert in zijn vrije tijd verder in twee masteropleidingen aan de KU Leuven.
Sinds 2014 werkt Sven op de luchtmachtbasis Kleine Brogel als technisch officier F-16. Als ‘Commandant van de Flight Inspectie’ staat hij met een team van 90 F-16 techniekers in voor het groot onderhoud aan de F-16.
Het politiek verhaal van Sven begon in 2014 toen hij samen met Wim Van Damme een nieuwe partij opstartte om het groene karakter van Zutendaal te accentueren en te beschermen. Sinds 2016 is Sven de voorzitter van Groen Zutendaal.
“Het opstarten van een groene partij is niet eenvoudig in een landelijke gemeente. Toch moeten we ons realiseren dat onze groene gemeente niet vanzelfsprekend is. Er zijn voortdurend bijsturingen en inspanningen van het beleid nodig opdat ‘het groenste snoepje van Vlaanderen’ blijft smaken.
We zijn erg gecharmeerd door het beleid dat ZVP de voorbije zes jaar op dit vlak voerde. ZVP is een partij die duurzaamheid belangrijk vindt. Verschillende projecten bewijzen dit: De initiatieven rond fietsbeleid, opruimen van verwaarloosde tweede verblijven in overleg met de eigenaars, het plaatsten van zonnepanelen, inrichting van het wandelgebied Papendaalheide, …
Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat we aansluiten bij ZVP.
Persoonlijk ben ik zeer gehecht aan Zutendaal. Het dorp maakt deel uit van onze geschiedenis, want onze familie woont al meer dan 350 jaar in Gewaai. De focus van Groen Zutendaal ligt op de ‘volgende generaties’. Samen met ZVP wil ik mij inzetten zodat Zutendaal een speciale plaats blijft waar het goed wonen is.”