Een echte gemeentelijke volkspartij

Een echte gemeentelijke volkspartij

De basis van de ZVP werd in 1976 gelegd door leden van de vroegere PVV en Volksunie (de huidige Open VLD en N-VA), door mensen zoals Jef Schreurs, Harrie Beerts, Simon Janssen, André Indestege en anderen. Christendemocraten die zich niet langer konden terugvinden in het doen en laten van de lokale CVP (nu CD&V) vonden altijd een warme thuis bij de ZVP.

ZVP blijft ook vandaag nog die open, progressieve en milieubewuste dorpspartij waar plaats is voor alle democratische gezindheden. Het is een echte onafhankelijke volkspartij die het belang van de Zutendaalse bevolking steeds vooropstelt. We hoeven geen rekening te houden met partijprogramma’s die provinciaal of vanuit Brussel gedicteerd worden. Rode of oranje rioleringen bestaan immers niet! N-VA, Open VLD, sinds dit jaar ook Groen, én onafhankelijke kandidaten verenigen zich als één sterke groep met een eigen beleidsprogramma.

Sinds de oprichting 42 jaar geleden, heeft de ZVP onafgebroken deelgenomen aan alle gemeenteraadsverkiezingen en daarbij steeds sterke resultaten neergezet. We hebben een rijke traditie en door de jaren mee onze stempel gedrukt op het gemeentelijk beleid.

In 2012 behaalde ZVP 9 zetels en kon zij een meerderheid vormen en de burgemeester leveren, eerst met Jef Bobbaers, later opgevolgd door Ann Schrijvers. ZVP heeft de afgelopen 6 jaar met heel wat nieuwe projecten en investeringen onze mooie gemeente in beweging gezet. We hopen dit beleid de volgende jaren verder te kunnen zetten en nog te versterken met een groep van bekwame en ervaren mandatarissen, aangevuld met nieuwe en sterke kandidaten.